Politika

Jovanović: NADA u jednoj poslaničkoj i odborničkoj grupi

Komentari

Autor: Tanjug

09/06/2022

-

15:31

Jovanović: NADA u jednoj poslaničkoj i odborničkoj grupi
Miloš Jovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija NADA nastavlja saradnju i u republičkom i beogradskom parlamentu i činiće jednu poslaničku, odnosno odborničku grupu, saopštio je danas predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Jovanović je novinarima rekao da će NADA biti "krajnje aktivna opozicija", predlagati zakonska rešenja i promovisati sopstvenu politiku.

"Naša politika je Zakon o vojnoj ravnopravnosti, jer je to važno opredeljenje naše države, koje treba jačati", rekao je Jovanović i dodao da se danas vidi koliko je važno da država ostaje svoja i verna slobodi.

Dodao da je jedan od ciljeva i da se monopol nad izdavanjem udžbenika vrati našem Zavodu za udžbenike, kao i da će NADA predložiti izmene i dopune zakona o Srpskoj književnoj zadruzi.

Na pitanje da li će odbornici koaliciji NADA prisustvovati konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda 11. juna, Jovanović je rekao da oni neće učestvovati u glasanju ni za predsednika skupštine, ni za sekretara.

Vojislav Mihailović iz POKS-a je istakao da je koalicija NADA jedina predizborna koalicija koja je opstala.

"Želimo da menjamo Srbiju na bolje, mora se promeniti sistem, predlagaćemo zakone i bićemo konstruktivna opozicija", rekao je Mihailović.

Komentari (0)

Srbija