Politika

Specijalno tužilaštvo: Odbaciti zahteve Tačijeve odbrane

Komentari

Autor: Tanjug

14/06/2022

-

15:58

Specijalno tužilaštvo: Odbaciti zahteve Tačijeve odbrane
Specijalno tužilaštvo: Odbaciti zahteve Tačijeve odbrane - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Specijalizovano tužilaštvo u Hagu saopštilo je danas da nema nedostataka u novim optužbama za ratne zločine u Semetišu i Budakovu, protiv Hašima Tačija, Kadrija Veselija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija.

Tačijeva odbrana tražila je da se nove optužbe odbace, međutim, prema dopisu tužilaštva, u njihovom predlogu nisu utvrđeni nedostaci u optužbama i ne treba da budu prihvaćeni.

"Suprotno navodima Tačijeve odbrane, ispunjeni su uslovi iz clana 38 Zakona i pravila 86 Uredbe. Forma izmena je u skladu sa ostalim navodima optužnice, za koje je sudija iz prethodnog postupka već zaključio da su prilično jasni i konkretni", istaklo je tužilaštvo, preneo je list "Reporteri".

U Specijalizovanom tužilaštvu napominju da Tačijevi argumenti odbrane u vezi sa paragrafom 93 optužnice nemaju zakonsku osnovu i da ih treba potpuno odbaciti, jer sporni navodi ne spadaju u okvir izmena.

Specijalno tužilaštvo u Hagu optužilo je Tačija 2020. godine da je odgovoran za ubistva počinjena tokom 1998. i 1999. godine na Kosovu i Metohiji.

U Hag je prebačen avionom 5. novembra 2020, sa još dvojicom osumnjičenih, Veseljijem i Seljimijem.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija