Politika

Vulin: Tražiću da se zabrani ulazak u Srbiju onima koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/06/2021

-

16:47

Vulin: Tražiću da se zabrani ulazak u Srbiju onima koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici
Vulin: Tražiću da se zabrani ulazak u Srbiju onima koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarišući to što je Skupština Crne Gore usvojila Predlog Rezolucije o Srebrenici poručio da će tražiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se svima koji su glasali za nju zabrani ulazak u našu državu.

"Oni koji su u crnogorskom parlamentu glasali za rezoluciju o Srebrenici ispisali su se iz Srba. Krivokapić je poslednji put razočarao Srbe, posle ove bruke više ništa od njega ne može da nas razočara", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i dodao:

"Predsednik Vučić nije čovek koji zabranjuje, ali tražiću od njega da se onima koji su glasali za rezoluciju zabrani ulaz u Srbiju, neka svoje porodice dobro raspoređene po Beogradu viđaju u Crnoj Gori", poručio je ministar Vulin.

Skupština Crne Gore usvojila je juče Predlog Rezolucije o Srebrenici. Za ovaj predlog glasalo je 55 poslanika, 19 je bilo protiv, a sedam suzdržanih, prenose Vijesti.  Istovremeno, smenjen je ministar ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić. 

Odluke o smeni Leposavića i rezoluciji o Srebrenici donete su većinom glasova, uz podršku najuticajnije opozicione DPS Mila Ðukanovića, čiji poslanici su prekinuli višenedeljni bojkot parlamenta.

Amandmani koje su podneli poslanici Demokratskog fronta na Rezoluciju o Srebrenici nisu dobili podršku poslanika.

Komentari (0)

Srbija