Politika

Narodna stranka izabrala rukovodstvo Gradskog odbora Beograd

Komentari

Autor: Tanjug

02/07/2022

-

15:13

Narodna stranka izabrala rukovodstvo Gradskog odbora Beograd
Narodna stranka izabrala rukovodstvo Gradskog odbora Beograd - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je danas da je ta partija otvorena za saradnju sa svima iz opozicije kojima je, kako kaže, cilj smena aktuelne vlasti.

Jeremić je, na  Skupštinai Gradskog odbora Beograd na kome je za predsednika izabran advokat Uroš Tešmanović, kazao da će poštenje i stručnost rukovoditi donošenje odluka Narodne u budućnosti uključujući i to sa kim i u kojoj formi mogu da sarađuju iz opozicije.

Naveo je da se mnogo govorilo o neophodnosti da se spuste tenzije u društvu, ali smatra da to neće doći dok, kako kaže, aktuelna vlast ne bude poslata u istoriju što će se, uveren je, desiti na narednim lokalnim izborima.

"Što se tiče prevremenih vanrednih izbora, ne bih se zaletao sa očekivanjima da će režim raspisati bilo kakve izbore, koje ne mora, ukoliko nije apsolutno siguran u pobedu. A može biti siguran samo ako je unapred napravljen neki dogovor o novoj beogradskoj vlasti'', naveo je Jeremić.

Naglasio je da sa Narodnom strankom tog dogovora neće biti i da neće dozvoliti da budu uvučeni u bilo kakve zakulisne igre.

Novoizabrani predsednik Gradskog odbora NS Beograd Uroš Tešmanović najavio je da će od septembra ta stranka krenuti u kampanju bez obzira na to da li će izbori u prestonici biti održani do kraja ove godine ili 2024.godine kada su redovni lokalni izbori.

Tešmanović je kazao da Narodna neće dozvoliti da trpi bilo kakve ucene i uslovljavanja u koalicionim odnosima i da će pokušati da bude "gravitaciona sila" koja će, kaže, okupljati opoziciju na lokalnim gradskim temama.

Za potpredsednike Gradskog odbora NS izabrani su Saša Damjanović, Ana Jelić i Miloš Pavlović.

Skupštini beogradskog Odbora Narodne stranke kao gosti prisustvovali su Biljana Stojković iz Skupštine slobodne Srbije, Izvršni direktor DS Srđan Milivojević, predstavnici Dveri, Zavetnika, Nove DS S, pokreta ''Ne davimo Beograd''.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija