Izbori 2022

Stefan Jovanović: Nije pitanje da li je dobro da se izbori u Beogradu ponove, već kako se do tih izbora dolazi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/04/2022

-

14:34

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Najava lidera SNS-a Aleksandra Vućića da bi moglo da dođe do novih izbora u Beogradu je posledica jednog političkog mamurluka posle izbora u Srbiji i Beogradu i posledica dogovora dvojice predsednika političkih stranaka, rekao je generalni sekretar Narodne Stranke Stefan Jovanović za Euronews Srbija i dodao da su nažalost zaobiđene sve institucije koje su morale da odlučuju o tome.

Stefan Jovanović je naveo da su svaki izbori koji se održavaju dobri za opoziciju, ali da oni kao politička stranka ne mogu da posmatraju samo Beograd. Kako ističe, nije pitanje da li je dobro ili ne da izbori budu ponovljeni, ali je pitanje kako se do tih izbora dolazi.

Kako kaže, ne može da se učestvuje na izborima, i da se onda dvojica ljudi dogovaraju kako će država da izgleda. Ocenio je da to nije država jer ne postoje nikakve institucije, već se neko dogovara šta je izborna volja građana.

Jovanović je rekao da su građani glasali da dođe do promena u Beogradu i da je veliki broj njih glasao protiv aktuelne vlasti i načina na koji se Beograd do sada vodio.

"Oni ne žele da se njihova izborna volja sada prokocka", istakao je.

Na pitanje da li će Narodna stranka učestvovati na novim izborima ukoliko ih bude, on je rekao da ti izbori moraju da budu raspisani u skladu sa zakonom i da će u tom slučaju učestvovati, a ako budu plod nečega drugog, onda je pitanje...

Govoreći kandidatima stranke i da li je konkretno Vladimir Gajić kandidat za gradonačelnika, Jovanović je rekao: "Mi ćemo na organima razmatrati ko će biti kandidat. Nećemo da namećemo kao što je bilo nametanja u opoziciji. Gajić je svakako jedan od kandidata".

Euronews/Printscreen

 

On je dodao da je Narodna stranka pristajala na neke stvari zarad jedinstva opozicije, i veruje da je opozicija uspela da nastupi jedinstveno na izborima i da je pokazala da može da se napravi neki rezultat u Beogradu.

"Građani koji su glasali za nas, njih ne zanima šta se dešava iza zatvorenih vrata opozicije. Zanima ih kako da pobedimo režim u Beogradu i da se Beograd drugačije vodi", kaže Stefan Jovanović.

Upitan da li koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije još uvek postoji, Jovanović je rekao da je to bila predizborna koalicija koja u ovom trenutku ne funkcioniše na taj način. Rekao je i da je potez Dragana Đilasa da ode na razgovor sa Aleksandrom Vućićem bio jednostran.

"To je njegov politički način, izmerio je da mu to politički odgovara", kaže Jovanović i ističe da je bitno da se prebroje glasovi i da Gradska izborna komisija objavi rezultate da bi se znalo koliko ko ima odbornika u Skupštini grada Beograda. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town