Izbori 2022

Lazović (Moramo) o sastanku lidera SSP sa Vučićem: Đilas bi trebalo da se izvini ljudima koje je doveo u zabludu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/04/2022

-

16:17

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Radomir Lazović iz Inicijative Ne davimo Beograd koja je deo koalicije Moramo rekao je da, iako njegova grupacija ima mnogo različitosti sa Narodnom strankom i njenom politikom, ne može da se ne saglasi sa time da, ukoliko dođe do potvrdnog odgovora Aleksandra Vučića Draganu Đilasu o novim izborima, to jeste neka vrsta tehničke saradnje ili koalicije. 

Lazović je za Euronews Sribja rekao da misli da bi Dragan Đilas trebalo da se izvini svim ljudima koje je, kako kaže, doveo u zabludu i stavio u tešku situaciju. "Ako je to greška, da kaže da je to greška. Ako nije greška, hajde da vidimo", naveo je.

On je dodao da Đilas ima pravo da kao predsednik stranke razgovara sa predsednikom države, ali da ne treba da se pravi da je to radio u ime opozicije. "Ako pogledate, Vladeta Janković kao nosilac te liste na gradskim izborima nije bio obavešten. Zoran Lutovac nije bio obavešten. Ako pogledate šta je rekao general Zdravko Ponoš - čemu sad ovo, na čta ovo liči", rekao je Lazović. 

Lazović je naveo da mu je sastanak Đilasa i Vučića sporan jer mu se čini da je takva vrsta pregovaranja nametanje lične volje.  

"Smatramo da nema šta oni da razgovaraju. Hajde da završimo izborni proces, da vidimo gde smo i da li možemo da formiramo drugačiju vlast. Ukoliko ne, onda da vidimo koje će to organizacije podržati SNS u svemu tome", rekao je Lazović. 

Rakao je da su važni zakoni, procedure i izborna volja građana. Na pitanje da li ujedinjena opozicija može da sarađuje, rekao je da njegovo mišljenje nije važno, i ponavlja da je potrebno da se završi izborni proces. Naveo je da ne bi trebalo dva čoveka da određuju šta je kraj izbora. 

"Da li je to društvo u kojem želimo da živimo? Da dva čoveka govore jedan drugom koliko ko ima mandata na izborima", rekao je radomir Lazović. 

Preporuka za vas

Komentari (2)

Leopold

12.04.2022 17:00

Zato je glupo praviti izborne koalicije! Na izbore svako za sebe, pa pregovarajte posle izbora, kad se vidi koliko ko vredi.

Talk of the town