Politika

Rakić sa zamenikom generalnog sekretara NATO: Jednostrani potezi mogu dovesti do nesagledivih posledica

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2022

-

17:42

Rakić sa zamenikom generalnog sekretara NATO:  Jednostrani potezi mogu dovesti do nesagledivih posledica
Rakić sa zamenikom generalnog sekretara NATO: Jednostrani potezi mogu dovesti do nesagledivih posledica - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Ministar za povratak u kosovskoj vladi i predsednik Srpske liste Goran Rakić preneo je danas zameniku generalnog sekretara NATO Mirčeu Džoan da je bezbednosna situacija na Kosovu jako krhka i da se upravo zato moraju uložiti veći napori da ne dođe do eskalacije, a da KFOR mora i dalje da ostane jedini garant mira i stabilnosti na ovim prostorima.


Rakić je kazao da svi naredni koraci koji budu preduzimani moraju biti u koordinaciji sa predstavnicima srpskog naroda, jer jedino tako može doći do najboljeg rešenja za probleme koji danas jako zabrinjavaju srpsku i ostale nevećinske zajednice.

”I danas ističem da jednostrani potezi mogu dovesti do nesagledivih posledica koje možemo sprečiti isključivo što hitnijim sprovođenjem dogovorenih sporazuma i formiranjem Zajednice srpskih opština”, kazao je ministar.

On je zameniku generalnog sekretara NATO preneo i da Srbi na Kosovu nisu nikada bili niti će biti deo problema, te da se moraju poštovati njihova osnovna ljudska prava.

”Uvek smo bili deo rešenja, zato Vam i danas kažem da pruženu ruku saradnje niko ne treba da zloupotrebi”, naglasio je ministar.

 

Komentari (0)

Srbija