Politika

Nastavljena polemika Mihajlović i Vulina: Međusobne optužbe zbog "srpskog sveta"

Komentari

Autor: Fonet

13/07/2022

-

09:29

Nastavljena polemika Mihajlović i Vulina: Međusobne optužbe zbog "srpskog sveta"
Nastavljena polemika Mihajlović i Vulina: Međusobne optužbe zbog "srpskog sveta" - Copyright Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjvila je da joj je drago što predsednik Partije socijalista i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin priznaje da njegovi stavovi o "srpskom svetu" nisu zvanična politika Vlade u kojoj sedi. Vulin je odgovorio na ove navode i time nastavio javnu polemika među ministrima u odlazećoj vladi.

Drago mi je što lider Pokreta socijalista, "malecke stranke koji zauzima veliko mesto u Vladi Srbije, ima mogućnost da propagira svoje stavove i što priznaje da oni nisu zvanična politika te iste Vlade u kojoj sedi", navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

"Ali takođe smatram da bi bilo dobro da se svi članovi Vlade, počev od mene, u javnim nastupima pridržavaju zvanične politike Srbije. A oni kojima se zvanična politika Vlade Srbije ne dopada i sa kojom se ne slažu, uvek mogu da se pojave pred biračima sa svojim idejama i od njih zatraže podršku, umesto da parazitiraju na leđima najveće stranke i njenog lidera“, rekla je Mihajlović.

Ona ističe da je pročitala program Pokreta socijalista naslovljen "borbena levica" koji je objavljen stranačkom sajtu.

"I u tom tekstu nigde nisam pronašla da se pominje 'srpski svet' i da se zalažu za tu ideju, kako tvrdi njihov lider. Sad, ili tekst nije apdejtovan, ili je sve to samo u glavi njihovog lidera“, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Vulin: Ja ću biračima objasniti zašto sam protiv sankcija Rusiji

Ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin odgovorio ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović, rekavši da je istina da nije član Srpske napredne stranke, ali je istina i da nikada nije bio član ni G17 plus, niti bilo koje partije "žutog ološa".

On je komentarisao navode ministarke Mihajlović da je on lider male stranke koja zauzima veliko mesto u Vladi Srbije, saopštio je Pokret socijalista.

"Koji god član Vlade Srbije da glasa za rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod, morao bi da to objasni biračima. Ja ću biračima Aleksandra Vučića rado dati odgovor zašto sam protiv sankcija Rusiji, siguran sam da će i Zorana Mihajlović na Predsedništvu SNS-a objasniti zašto su Srbi počinili genocid u Srebrenici i zašto hitno moramo da postanemo deo sukoba u Ukrajini i zašto je lekovito da uvedemo sankcije Rusiji. Istina je da ja nisam član Srpske napredne stranke, ali je i istina da nikada nisam bio član ni G17 plus, niti bilo koje partije žutog ološa", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija