Politika

Usame Zukorlić ostaje na čelu Stranke pravde i pomirenja

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2022

-

11:46

Usame Zukorlić ostaje na čelu Stranke pravde i pomirenja
Usame Zukorlić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Na Kongresu Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić izabran je za predsednika SPP-a, a izborom predsedništva i glavnog odbora stranke završeni su unutarstranački izbori.

Na Kongresu, koji je sinoć održan u Kulturnom centru u Novom Pazaru, 400 delegata aklamacijom je glasalo za to da Usame Zukorlić bude predsednik SPP-a, dok je za njegovog zamenika izabran Jahja Fehratović.

Usame Zukorlić, koji je funkciju vršioca dužnosti predsednika Stranke obavljao od smrti njegovog oca, lidera i osnivača stranke Muamera Zukorlića, rekao je da je iza stranke najteži period u istoriji.

Kako je rekao, kada su se njihovi oponenti ponadali da će pasti, SPP je ostvarila istorijski rezultat na parlamentarnim izborima i osvojila 36.000 glasova.

Naveo je da će dalje razvijati stranku, sa mesnim odborima, povereništvima širom Srbije.

"Trebaju nam najbolji stručnjaci, mi tek dolazimo, preuzimaćemo funkcije, pravićemo reforme. Donosimo napredak tamo gde dođemo, a ukidamo lopovluk, nemoral i nepoštenje", istakao je Zukorlić.

On je rekao i da će se učešćem u budućoj Vladi Srbije, SPP zalagati da bude završen auto-put kroz Pešter, gasovod i Klinički centar u Novom Pazaru, da budu započeti projekat aerodroma u Sjenici i drugi infrastrukturni projekti, te da će raditi na vraćanju jedinstva Islamskoj zajednici.

Dodao je da će, nakon preuzimanja vlasti u Bošnjačkom nacionalnom vijeću i Tutinu, kruna njihove pobede biti trijumf na lokalnim izborima u Novom Pazaru.

Na Kongresu su izabrana i četiri potpredsednika stranke - Rejhan Kurtović, Zaim Redžepović, Edin Ðerlek i Misala Pramenković, a za generalnog sekretara Edin Numanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija