Politika

Predsednik Egipta položio venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2022

-

10:17

Predsednik Egipta položio venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali
Predsednik Egipta položio venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Egipta Abdel Fatah al Sisi, u nastavku zvanične trodnevne posete Srbiji, položio je danas venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali i upisao se u Spomen knjigu.

Polaganju venca prisustvovali su ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Predsednika al Sisija dočekao je počasni stroj Garde Vojske Srbije, a orkestar Garde intonirao je himne Srbije i Egipta.

Posle upisivanja u Spomen knjigu, predsednik Egipta je obišao svečani stroj Garde VS i poklonio se zastavi Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče, nakon sastanka sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom al Sisijem, da njegova poseta Srbiji ima istorijski karakter. 

"Siguran sa da će produbljivanje saradnje i obnova odnosa mnogo toga doneti vašoj i našoj zemlji i narodima", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za Al Sisijem. 

Rekao je da je uveren da su razgovori pružili snažan impuls daljem razvoju prijateljskih odnosa koji će se videti ne samo u saradnji u međunardj areni, već i najkonkretnije u ekonomiji.

"Otvorili smo mnogo obasti saradnje sa Egiptom i to je tek početak. Ugovorili smo ubrzanu saradnju na projektima, trudićemo se da na najbolji način prezentujemo našu zemlju u Egiptu.
Želim da se zahvalim Al Sisiju što je pravo iz Nemačke došao kod nas, a nakon ovoga ide u Francusku kod predsednika Emanuela Makrona, i zahvalan sam što je između te dve posete došao u Srbiju", rekao je predsednik Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija