Politika

Ministarstvo prosvete: Ispolitizovana nabavka udžbenika za učenike albanske nacionalnosti

Komentari

Autor: Fonet

22/07/2022

-

17:00

Ministarstvo prosvete: Ispolitizovana nabavka udžbenika za učenike albanske nacionalnosti
Tanjug/Ministarstvo prosvete - Copyright Tanjug/Ministarstvo prosvete

veličina teksta

Aa Aa


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja najoštrije je danas osudilo postupak predsednika Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Ragmija Mustafe jer je "politizovao nabavku udžbenika za učenike, pripadnike albanske nacionalne manjine koji se obrazuju na albanskom jeziku u Preševu, Bujanovcu i Medveđi".


Kako je saopštilo Ministarstvo, ministar Branko Ružić je u dopisu koji je uputio Mustafi istakao je da veliko žaljenje što se ne iznose kompletne i detaljne informacije.

Ružić je naveo da je nezadovoljan zbog dvojakih standarda i objava na društvenim mrežama u kojima se ističe da je nabavka udžbenika za učenike iz Preševa, Bujanovca i Medveđe "isključivo zasluga takozvane Vlade Kosova, a prećutkuje se da su besplatne udžbenike već dobili" od Vlade Srbije.

"Licemerno je da navodite da je za 4.010 učenika obezbeđeno 31.839 udžbenika, kada su precizne informacije da je Vlada Republike Srbije za školsku 2022/2023. godinu obezbedila i podelila besplatne udžbenike za 2.933 učenika, pripadnika albanske nacionalne manjine", naveo je Ružić u pisanoj izjavi.

Komentari (0)

Srbija