Politika

Bivšoj tužiteljki Euleksa Mariji Bamije oduzet imunitet, prištinsko tužilaštvo je sumnjiči za zloupotrebu položaja

Komentari

Autor: FoNet

25/07/2022

-

23:20

Bivšoj tužiteljki Euleksa Mariji Bamije oduzet imunitet, prištinsko tužilaštvo je sumnjiči za zloupotrebu položaja
Bivšoj tužiteljki Euleksa Mariji Bamije oduzet imunitet, prištinsko tužilaštvo je sumnjiči za zloupotrebu položaja - Copyright Prinskrin/Youtube/EULEX Kosovo

veličina teksta

Aa Aa

Osnovno tužilaštvo u Prištini uputilo je poziv na razgovor bivšoj tužiteljiki Euleksa Mariji Bamiji, koja je osumnjičena da je počinila krivično delo zloupotreba službenog položaja i odavanje tajnih informacija, nakon što su joj Ujedinjene nacije ukinule imunitet, prenosi Reporteri.

Bivša tužiteljka Euleksa rekla je da joj je odmah nakon konferencije za novinare koju je imala u Prištini upućen poziv na razgovor, koji je potpisao tužilac Fitore Sadiku.

Bamije je na svom Fejsbuku navela da joj je poziv uručio policijski službenik i da se u njemu navodi da se sumnja da je zloupotrebila službeni položaj i odavala tajne informacije, prenosi Kosovo onlajn.

Bamije je 2012. godine iznela optužbe o korupciji u Misiji Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu i godinama je pokušavala da to dokaže, najpre u medijima, a potom i na sudu, s obzirom na to da je tužila Euleks pred britanskim upravnim sudom u Londonu.

Osnovno tužilaštvo u Prištini pokrenulo je istragu protiv nje zbog navodne zloupotrebe službenog položaja u slučaju u koji su umešani nekadašnji zvaničnici Vlade Kosova Ilir Tolaj i Bujar Bukoši.

Bamije je tada tvrdila da je Tolaj pokušao da podmiti sudiju da mu smanji osuđujuću kaznu i da za to ima dokaze.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija