Politika

Vučić razgovarao sa Orbanom: Zahvalnost oko gasnog skladišta, Srbija i Mađarska biće potpora jedna drugoj

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/07/2022

-

14:14

Vučić razgovarao sa Orbanom: Zahvalnost oko gasnog skladišta, Srbija i Mađarska biće potpora jedna drugoj
Aleksandar Vučić i Viktor Orban - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom,a oni su izrazili iskrenu posvećenost bilateralnoj saradnji Srbije i Mađarske i spremnost da doprinose unapređenju prijateljskih odnosa dveju zemalja u različitim oblastima, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Vučić i Orban su istakli da će dve zemlje jedna drugoj biti potpora, te da će zajedno prolaziti kroz sve teškoće koje nas u narednom periodu očekuju.

"Sagovornici su se saglasili da će nastaviti da grade prvenstveno prijateljski, ali i partnerski odnos, te da dve zemlje mogu u potpunosti da računaju jedna na drugu u teškim vremenima", navodi se u saopštenju.

Osim o bilateralnim odnosima, Vučić i Orban su razgovarali i o regionalnoj situaciji, migrantskoj krizi, različitim pitanjima u okviru Evropske unije, kao i o gorućim globalnim temama.

Vučić je izrazio zahvalnost mađarskoj Vladi za pomoć oko gasnog skladišta, kao doprinosa energetskoj sigurnosti Srbije i potvrdi da uspostavljena saradnja u oblasti energetike dobro teče.

Kako se navodi, Vučić je takođe je najavio skorašnji susret sa predsednikom Vlade Mađarske, koji će biti još jedna potvrda izvanrednih prijateljskih odnosa dva bratska naroda, ali i prilika za dalje unapređenje sveukupne saradnje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija