Politika

Obradović: Pokrenuti skupštinsku raspravu o situaciji na Kosovu i Metohiji

Komentari

Autor: Tanjug

01/08/2022

-

14:23

Obradović: Pokrenuti skupštinsku raspravu o situaciji na Kosovu i Metohiji
Obradović: Pokrenuti skupštinsku raspravu o situaciji na Kosovu i Metohiji - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik u Skupštini Srbije i lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da će u nekoliko prvih skupštinskih inicijativa te stranke biti pokretanje rasprave o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Obradović je novinarima u holu parlamenta rekao da će tražiti i posebnu sednicu na temu Rezolucije Evropskog parlamenta koja, kako je rekao, uslovljava Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo i uvede sankcije Rusije.

Lider Dveri kaže i da će tokom novog mandata insistirati na povratku redovnog vojnog roka u novoj formi, ali i na usvajanju rezolucije o geocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH za vreme Drugog svetskog rata.

Podseća da je njihov predlog i da se ne održi Evroprajd u Beogradu.

Prema njegovim rečima, poslanički klub Pokret Dveri - Patriotski blok pružiće punu podršku domaćoj privredi i poljoprivredi.

"Od nas možete da očekujete jasan i glasan opozicioni nastup, ono što ćemo uneti u rad Skupštine je da što više programa i predizbornih obećanja pretočimo u skupštinske inicijative i da od nas čujete što više predloga kako da se u Srbiji rešavaju problemi", rekao je Obradović.

Na pitanje da li su dobili predsedničko mesto u nekom skupštinskom Odboru, Obradović kaže da se danas nastavljaju konsultacije na tu temu.

"Tražimo mesto predsednika Odbora za zdravlje i porodicu i čekamo da vidimo da li ćemo dobiti mesto predsednika ili zamenika predsednika", dodao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija