Politika

Petković o hapšenju Srbina na KiM: ROSU presrele sanitetsko vozilo i zajedno sa vozačem odvezle u nepoznatom pravcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/08/2022

-

15:33

Petković o hapšenju Srbina na KiM: ROSU presrele sanitetsko vozilo i zajedno sa vozačem odvezle u nepoznatom pravcu
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da su specijalne jedinice kosovske policije preprečile sanitetsko vozilo Doma zdravlja u Leposaviću i u kome se nalazio vozač Dejan Spahić, koga su kako je rekao, po nalogu Aljbina Kurtija, kidnapovali i zajedno sa sanitetskim vozilom odvezli u nepoznatom pravcu.  

Petković je rekao da je Kurti "naredio kidnapovanje Dejana Spahića" i da će ovim povodom protiv kosovskog premijera podneti krivičnu prijavu.
 
"Dan nakon smirivanja tenzija. Kurti kreće sa novim najtežim i najgorim provokacijama.
ROSU je kod Grabovca preprečilo sanitetsko vozilo Dejana Spahića oko 14 časova. Pripadnici ROSU su ga kidnapovali i odvezli vozilo saniteta", rekao je Petković.
 
Razlog za zaustavljanje i otimanje vozila je, kako Petković tvrdi, to što je "Spahić prevozio infuzioni materijal i lekove iz DZ u Leposaviću". 

"Kurti udara na pacijente kojima su potrebni ovi lekovi. Naš narod je izuzetno besan i uznemiren jer niko ne zna šta je njegov sledeći potez", rekao je Petković.

Petković je naveo da je o ovom, kako kaže, skandaloznom događaju i terorističkom aktu obavestio i specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i dodao da "više od godinu i po dana Priština zabranjuje da dovezemo lekove naše bolnice na Kosovu i Metohiji".

"Pet puta šam tražio u Briselu da se reši pilanje lekova. Van svake prakse, Priština zaustavlja dovoz lekova, a i ovo što imamo otima i hapse vozače. Poručuju Srbima da ne mogu da se leče i da im tamo nema života", istikao je Petković.

Dodao je da "ako sada ne reaguju Kvinta i KFOR ima ko će da zaštiti i sačuva naše ljudi".

"Ovakvo ponašanje u 21. veku u sred Evrope je apsolutno neprihvatljivo. Infuzioni rastvori su sada meta Aljbina Kurtija i neko treba da ga unormali. Njemu ne može da se veruje to smo videli juče, a potvrđeno nam je i danas", poručio je Petković.

Komentari (0)

Srbija