Politika

Kurti: Odluka o ličnim kartama i registarskim tablicama počeće da se primenjuje 1. septembra

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

10/08/2022

-

12:50

Kurti: Odluka o ličnim kartama i registarskim tablicama počeće da se primenjuje 1. septembra
Euronews/Vladislav Ćup - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Reciprocitet sa Beogradom u korišćenju ličnih karata i odluka o zameni registarskih tablica na RKS počeće da se primenjuje 1. septemba, rekao je kosovski premijer Aljbin Kurti na današnjoj sednici vlade.

Kurti je negirao, kako je rekao, lažnu vest da će srpska dokumenta biti oduzimana na prelazima u zamenu za izlazno ulazni dokument. On je na albanskom i srpskom rekao da te informacije nisu tačne. Kosovski premijer je dodao da dokument kosovske institucije izdaju za 20 sekundi, dok je, po njegovim rečima, procedura iz Srbije duga i traje 10 do 60 minuta.

"Živimo u izazovnom dobu i potrebna je dodatna briga. Dezinformacije predstavljaju veliki rizik. Naša informativna kampanja će se nastaviti onda kada se nastavi sprovođenje naše dve odluke. Barikade koje su postavljene na severu, ne dolaze sa Kosova, već odozgo“, rekao je Kurti na početku sednice vlade.

Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovilo je juče šta je sve potrebno za preregistraciju vozila na RKS tablice.

Preregistracija vozila se može obaviti u svim centrima za registraciju vozila, u opštini u kojoj vlasnik ima prebivalište, a trajaće od 1. septembra do 31. oktobra, naveo je kosovski MUP na Fejsbuku i dodao da nije neophodna kosovska vozačka dozvola, već bilo koja važeća. Kako je navedeno, neophodna je, međutim, kosovska lična karta i važeća polisa osiguranja izdata na Kosovu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija