Politika

Vučević nakon najave da je on jedan od kandidata za premijera: Sve ćemo videti kad se Vučić vrati iz Brisela

Komentari

Autor: FoNet, Euronews Srbija

13/08/2022

-

12:55

Vučević nakon najave da je on jedan od kandidata za premijera: Sve ćemo videti kad se Vučić vrati iz Brisela
Vučević nakon najave da je on jedan od kandidata za premijera: Sve ćemo videti kad se Vučić vrati iz Brisela - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas, povodom najave predsednika Srpske napredne stranke (SNS) i Srbije Aleksandra Vučića da je on jedan od dva kandidata te stranke za premijera, da će se o tome razgovarati narednih dana, po Vučićevom povratku iz Brisela, sa pregovora o Kosovu.

"Velika je čast kada vas predsednik vidi kao saradnika na koga računa. Po mom mišljenju, Ana Brnabić je odlično radila svoj posao, pokazala lojalnost, kao i Siniša Mali. U kojoj god formaciji, mi ćemo nastaviti da sarađujemo, to su ljudi koji su odgovorni i komunikatni, mi smo i prijatelji", rekao je Vučević u gostovanju na televiziji Pink.

Vučević je objasnio da postoje tri opcije premijera - jedna je da koalicioni partner predloži kandidata, a SNS to prihvati, druga je da to bude Brnabić, i treća je njegovo ime.

"Mi smo par dana ranije imali razgovor sa Vučićem, o svim temama, ne samo o mandatarima, već i o izazovima i problemima u našoj zemlji. Tako da ćemo o tome razgovarati u narednim danima. Predsednik je javno objavio da je krug sužen, a videćemo kada se vrati iz Brisela. Tamo ga čekaju bitne stvari", naveo je on.

Šta je najavio Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je snić da postoje tri mogućnosti kada je reč o mandataru nove vlade.

"Postoji mogućnost da jedan kandidat bude od koalicionih partnera, a dva kandidata od SNS-a Ana Brnabić i Miloš Vučević", kazao je Vučić.

On je rekao da je zadovoljan radom Ane Brnabić na mestu premijera, ali da ne odlučuje samo on o tome ko će se naći na mestu premijera nove vlade.

"Ja sam veoma zadovljan njenim radom. Ako mislite da izbor 20 i nešto ministara koji ja izdiktiram - nije, politika je spisak kompromisa koje pravite. Mislim da je Ana bila izvanredan premijer. Razmišljam i ja, ali i drugi ljudi, o tome mora da se izjasni i stranka", rekao je Vučić za TV Prva. 

On je kazao da je njegov predlog da se nastavi sa koalicijom sa Socijalističkom partijom Srbije, te da će dobiti jednu odgovornu funkciju, ali nije precizirao koju. Naveo je da će o svemu odlučiti SNS. 

Srpska napredna stranka započela je u ponedeljak, 8. avgusta razgovore sa potencijalnim koalicionim partnerima. 

Komentari (0)

Srbija