Politika

Vulin: Srpska policija nastaviće da zadaje udarce kriminalu

Komentari

Autor: Tanjug

16/08/2022

-

12:05

Vulin: Srpska policija nastaviće da zadaje udarce kriminalu
Vulin: Srpska policija nastaviće da zadaje udarce kriminalu - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je u Nastavnom centru "Makiš" taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Uprave kriminalističke policije uz korišćenje najsavremenijih pušaka namenjenih za vežbe i obuke koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo za pripadnike UKP-a.

"Zahvaljujući podršci koju imamo od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nastavljamo žestok obračun sa kriminalcima i narko-dilerima, ali isto tako, nastavljamo da snažimo, opremamo i razvijamo našu kriminalističku policiju. Važno mi je da svaki pripadnik UKP-a ima najbolju moguću opremu, oruđe i oružje, baš kao što mi je važno da prilikom izvršavanja zadataka koji su teški i kompleksni pripadnici UKP-a budu bezbedni i zaštićeni. Iz tog razloga u proteklih godinu i po dana uložili smo značajna sredstva za potrebe UKP-a, a ova savremena oprema za treninge i markere koje smo obezbedili su samo deo našeg kontinuiranog ulaganja u UKP", poručio je ministar.

MUP Srbije

 

On je rekao da je u periodu od 1. januara do danas procesuirano 18 organizovanih kriminalnih grupa, čak osam u vezi sa trgovinom drogom.

"Takođe, od 1. januara do danas zaplenjeno je više od dve i po tone droge. Srpska policija nastaviće odlučno i hrabro da zadaje udarce kriminalu, a zbog visokih rezultata i predanog rada naših policajaca, Srbija može da bude ponosna", istakao je Vulin.

MUP Srbije

 

Ministar unutrašnjih poslova uverio se u efikasnost i kvalitet nove opreme za treninge pripadnika UKP-a iz oblasti operativne policijske veštine i primene policijskih ovlašćenja.

Oprema koju je obezbedilo Ministarstvo unutrašnjih poslova koristi se za uvežbavanje taktike hapšenja izvršilaca krivičnih dela prilikom zaustavljanja vozila koja oni koriste, kao i prilikom upada u prostore koje koriste, saopštio je MUP.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija