Politika

Vulin: Pokret socijalista će biti podrska Vučiću, bio ja ili ne bio u Vladi

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2022

-

16:59

Vulin: Pokret socijalista će biti podrska Vučiću, bio ja ili ne bio u Vladi
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin istakao je danas na obeležavanju 14. godine rada i postojanja svoje partije da Pokret socijalista ostaje posvećen borbi za očuvanje najviših interesa Srbije i srpskog naroda, te da će bio on deo nove Vlade ili ne, Pokret socijalista (PS) sa njim na čelu nastaviti da pruža snažnu podršku politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića.


„Naši stavovi su veoma jasni. Mi smo za vojnu neutralnost, nismo za uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji, mi smo za bezuslovno očuvanje Republike Srpske i za tvrdoglavu i upornu borbu za očuvanje našeg suvereniteta na Kosovu i Metohiji. Mi smo za nastavak borbe za socijalnu pravdu, za nastavak očuvanja Srbije kao samostalne i suverene zemlje. I to jedino može da garantuje predsednik Vučić i niko drugi. I zato smo pouzdan i lojalan saborac Srpske napredne stranke. Bili mi ili ne bili u Vladi, a o tome ćemo odlučiti Aleksandar Vučić i ja, i ni jedan američki ambasadror kao i ni jedan član G 17, kako god mi da odlučimo, odlučićemo tako da nastavimo da sprovodimo ovu politiku. Pokret socijalista će biti podrška Vučiću, bio ja ili ne bio u Vladi", poručio je Vulin, saopštio je Pokret socijalista.

„Aleksandar Vučić je jedini slobodan državnik u Evropi, jedini koji je imao hrabrosti da ne uvede sankcije Ruskoj Federaciji, jedini koji je uspeo da sačuva samostalnu spoljnu politiku. Ja sam ponosan što zajedno sa vama tu politiku podržavam, što sam deo te politike. To se ne može promeniti. Predsednik Aleksandar Vučić je čovek koji nas je okupio, objedinio, vratio poverenje srpskog naroda, uverenje da srpski narod može da bude uspravan, da može da bude vredan svoje istorije", poručio je lider Pokreta socijalista.

On je dodao da se nekada njegovi stavovi i stavovi predsednika Vučića ne podudaraju, ali da se apsolutno slažu da Srbija mora da bude slobodna i nezavisna.

„Nekad se ne slažemo oko pojedinih poteza i ideja, ali predsednik Vučić i ja se apsolutno slažemo oko toga da Srbija mora da bude nezavisna, da mora da bude samostalna, da mora da bude vojno neutralna i da brine samo o sebi i Srbima gde god oni da žive. I to se neće promeniti bio ja na vlasti ili u opoziciji i bio predsednik Vučić na vlasti ili u opoziciji. Ovo se nikada neće promeniti. Nikada", poručio je lider PS-a obraćajući se pristalicama na obeležavanju dana svoje partije.

 

Komentari (0)

Srbija