Politika

Dačić: Puna podrška Vučiću u teškim trenucima za Srbiju

Komentari

Autor: Tanjug

17/08/2022

-

11:06

Dačić: Puna podrška Vučiću u teškim trenucima za Srbiju
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je za Tanjug da u svoje ime i u ime Socijalističke partije Srbije pruža punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u ovim teskim trenucima za našu zemlju i naš narod.

"Siguran sam da će Aleksandar Vučić na najbolji mogući način čuvati mir i štiti naše državne i nacionalne interese na predstojećim sastancima u Briselu. Ujedno pozivam predstavnike Evropske unije da jasno ukažu da prištinska strana ne poštuje nijedan dogovor iz Brisela, uključujući i Briselski sporazum, odbijajući da formira Zajednicu srpskih opština, i svojim jednostranim odlukama opasno ugrožava mir", rekao je on.

Dačić je ukazao da će tok i rezultati sastanka u Briselu odrediti dalje razvoj situacije na Kosovu i Metohiji, i od ključnog su značaja za Srbiju i srpski narod.

"Zato bi svi politicki subjekti u Srbiji trebalo da budu jedinstveni u podršci predsedniku Vučiću u ovim danima kada se odlučuje praktično o ratu ili miru na Kosovu i Metohiji", rekao je Dačić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija