Politika

Kosovski ministar unutrašnjih poslova: Od 1. septembra sprovođenje odluke o dokumentima i tablicama

Komentari

Autor: Tanjug

20/08/2022

-

10:54

Kosovski ministar unutrašnjih poslova: Od 1. septembra sprovođenje odluke o dokumentima i tablicama
Tanjug/AP/Florent Bajrami - Copyright Tanjug/AP/Florent Bajrami

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova u Prištini Dželjalj Svečlja izjavio je da će od 1. septembra početi sprovođenje odluke vlade u Prištini o ličnim kartama i preregistraciji vozila sa srpskim tablicama na severu KiM.

Svečlja je za "Kljan njuz" rekao da se nada da 1. septembra, kada počne sprovođenje te odluke, neće biti tenzija na severu KiM, ali je dodao da postoje indicije da bi to moglo da se desi, prenosi Reporteri.

"Nadamo se da neće biti tenzija, smatramo da nema razloga. Ali postoje i indicije da se one mogu desiti", rekao je Svečlja dodajući da su spremni da se suoče sa bilo kojom vrstom situacije.

Prema njegovim rečima, njihove institucije su "zrele, jake i spremne", da se "suoče sa svakim pravnim zadatkom", ali i da imaju "bezrezervnu podršku međunarodnog faktora".

Na pitanje odakle potiču informacije o vraćanju barikada i mogućim incidentima, on je odgovorio da su sa terena i od stranaca.

Svečlja je za organizovanje barikada optužio Beograd, tvrdeći da barikade organizuje "direktno Beograd, Vučić, Vulin i paralelne srpske strukture".

"Oni mogu da postavljaju barikade, mogu da napadnu bezbednosne institucije, kao što su to činili poslednjih meseci", rekao je Svečlja tvrdeći da Priština "ima podatke o pripremama".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija