Politika

Alijev: Srbiji odobren sporazum o kupovini struje iz Azerbejdžana po povoljnim uslovima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/08/2022

-

15:15

Alijev: Srbiji odobren sporazum o kupovini struje iz Azerbejdžana po povoljnim uslovima
Alijev: Srbiji odobren sporazum o kupovini struje iz Azerbejdžana po povoljnim uslovima - Copyright AP/Sergei Guneyev

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izašao je u susret molbi predsednika Srbije Aleksandra Vučića za pomoć u obezbeđivanju dovoljnih količina električne energije i rekao da je Srbiji odobren međudržavni sporazum o kupovini struje iz Azerbejdžana po povoljnim uslovima, saopšteno je danas iz Vučićevog kabineta.

Vučić je, na 25. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Azerbejdžanom, razgovarao telefonom sa predsednikom te zemlje Ilhamom Alijevim, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, predsednici su se saglasili da su za četvrt veka Srbija i Azerbejdžan izgradili dobru saradnju, unapređenu do nivoa strateškog partnerstva.

Vučić je rekao da je Srbija snažno opredeljena za dalje jačanje odnosa sa Azerbejdžanom, zasnovanih na prijateljstvu i međusobnom razumevanju.

U razgovoru je bilo reči o konkretnim predlozima za nastavak saradnje, kao i o brojnim aktuelnim pitanjima od značaja za obe zemlje, stoji u saopštenju.

Vučić je pozvao predsednika Alijeva da što pre poseti našu zemlju, kako bismo zajedničkim snagama, a u godini u kojoj obeležavamo važnu godišnjicu u srpsko-azerbejdžanskim odnosima, dali zamah saradnji, posebno u oblastima poput energetike i poljoprivrede.

On je zahvalio Azerbejdžanu i na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i istakao da je naša zemlja čvrsto opredeljena za poštovanje međunarodnog prava i nepovredivosti granica svih članica Ujedinjenih nacija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija