Politika

Lavrov: Stav Rusije o Kosovu nepromenjen, zalažemo se za održivo rešenje uz poštovanje interesa Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2022

-

20:11

Lavrov: Stav Rusije o Kosovu nepromenjen, zalažemo se za održivo rešenje uz poštovanje interesa Srbije
Lavrov: Stav Rusije o Kosovu nepromenjen, zalažemo se za održivo rešenje uz poštovanje interesa Srbije - Copyright mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da je, uzimajući u obzir nedavno zaoštravanje situacije na Kosovu i Metohiji, potrebno pronaći rešenje na osnovu striktnog poštovanja normi međunarodnog prava, na osnovu Rezolucije 1244 SB UN, uz puno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta i legitimnih prava i interesa Srbije.

Lavrov je to rekao na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom u Moskvi, sa kojim je razgovarao o pitanjima bilateralne i regionalne saradnje, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Lavrov je pre sastanka sa Vulinom istakao da je stav Rusije kada je reč o Kosovu nepromenjen, dodajući da je to više puta potvrdio ruski predsednik Vladimir Putin.

"Zalažemo se da Beograd i Priština postignu održivo, obostrano prihvatljivo rešenje na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", rekao je Lavrov.

Dodao je da to rešenje nesumnjivo mora biti, pre svega, u skladu sa međunarodnim pravom i mora biti odobreno od Saveta bezbednosti UN.

"Prihvatićemo samo takav ishod koji će odgovarati Srbima. Našim srpskim prijateljima pružićemo svestranu podršku u postizanju tog rezultata", rekao je Lavrov, navedeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija