Politika

Odložena sednica Predsedništva SNS-a, Vučević: Narednih dana razmatraćemo pitanje novog premijera

Komentari

Autor: Tanjug

23/08/2022

-

09:41

Odložena sednica Predsedništva SNS-a, Vučević: Narednih dana razmatraćemo pitanje novog premijera
Odložena sednica Predsedništva SNS-a, Vučević: Narednih dana razmatraćemo pitanje novog premijera - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik SNS Miloš Vučević rekao je da danas neće biti održana nezvanično najavljena sednica Predsedništva SNS-a i smatra da je politički logično da SNS, kao stranka koja je dobila najveće poverenje građana, predloži budućeg predsednika vlade.

Vučević je kazao da će sednica Predsedništva SNS-a biti održana narednih dana i da će se tada razmatrati pitanje mandatara i sastav buduće vlade, ali i druge aktuelne poltičke teme koje okupiraju i brinu građane Srbije.

Naglasio je da je jedna od opcija da on bude budući madantar i podsetio da je isto tako predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio i da se na toj poziciji nađe i aktuelna premijerka Srbije Ana Brnabić.

"Postoji i opcija da koalicioni partner predloži svog madantara i da SNS to prihvati ili da SNS da svog madantara, u tom kontekstu su spomenuta dva imena - gospođe Brnabić i moje", naveo je Vučević za TV Prvu.

Smatra da je politički logično da SNS, kao stranka koja je dobila najveće poverenje građana, predloži budućeg predsednika vlade i odluči sa kime će stranka ući u vladu, za šta, takođe, postoji nekoliko opcija.

Rekao je da će buduća vlada biti manjinski inkluzivna, odnosno da će SNS insistirati da manjinske stranke participiraju u izvršnoj vlasti i to na višem nivou nego što je to bilo ranije, kako bi pokazali da je Srbija otvorena država za sve njene građane.

Vučević je kazao da će SNS razmatrati formiranje vlade i sa dugogodišnjim koalicionim partnerima SPS-om i Jedinstvenoj Srbiji.

Vučević je poručio da je u ovom trenutku važnije od toga ko će biti budući mandatar, kakvu će politiku sprovoditi buduća vlada u predstojećem periodu, koji nimalo nije lak s obzirom na situaciju na KiM i svetsku ekonomsku krizu.

Vučević je, govoreći o predlogu budućih mandatra, istakao da je sa premijerkom Brnabić u prijateljskim odnosima i da ne postoji izborna kampanja unutar SNS-a.

"Kakva god bude odluka, mi ćemo nastaviti da radimo zajedno", rekao je on.

Na pitanje da li je spreman da obavlja funkciju budućeg predsednika vlade, Vučević je kazao da je svaka veća funkcija i "veći paket odgovornosti", te da će svako ko bude novi premijer "morati da podeli sede vlasi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem".

Podsetio je da 10 godina obavljao funkciju gradonačelnika Novog Sada i istakao da je ponosan na svoje rezultate.

"Borio sam se za Novi Sad, kao što se borim i za svaki deo Srbije i mirno spavam što se toga tiče. Da li je vreme za neku novu stranicu u mom životu, videćemo, ne bežim i od drugih odgovornosti, a ako ostanem gradonačelnik Novog Sada, a ne isključujuem i tu opciju, stvarno neću biti razočarn ili indisponiran ili ljut", kazao je Vučević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija