Politika

Brnabić odgovara Plenkoviću: Dajte blokirajte nam više taj evropski put, pa objasnite kolegama u EU

Komentari

Autor: FoNet

26/08/2022

-

22:31

Brnabić odgovara Plenkoviću: Dajte blokirajte nam više taj evropski put, pa objasnite kolegama u EU
Brnabić odgovara Plenkoviću: Dajte blokirajte nam više taj evropski put, pa objasnite kolegama u EU - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić reagovala je na današnju izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da se optuženim hrvatskim pilotima neće ništa dogoditi i poručila Hrvatskoj da nam konačno blokira evropski put zato što tražimo pravdu.

"Plenković kaže da se pilotima neće dogoditi ništa, pa samo da dopunim da bi informacija koju je pružio bila potpuna - pilotima koji su bombardovali kolonu civila u begu, na tlu druge države, i ubili četvoro dece, jednu devojku, starce i starice, neće se u Hrvatskoj dogoditi ništa. EU i dalje ćuti", napisla je Brnbić na svom Tviter nalogu.

 

"Konačno, dajte blokirajte nam više taj evropski put zato što nakon 27 godina ignorisanja od strane svih tražimo pravdu za pobijenu decu. Što pretite samo? Blokirajte, da cela EU vidi vaše vrednosti! Kad blokirate, kolegama u EU objasnite da štitite ubice dece. Hajde", dodala je Brnabić.

Plenković je danas izjavio da se hrvatskim pilotima neće ništa dogoditi - ni danas, ni sutra, ni za deset godina.

"Biće u Hrvatskoj i živeće tu mirnim životom. To će im danas saopštiti. Pomoći ćemo im pravnim savetima da nikad ne dođu u situaciju da su ugroženi. Kako će se ovo reflektovati na odnose Hrvatske i Srbije, to je drugo pitanje", rekao je Plenković. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija