Politika

Starović: Preduprediti "požar" koji Kurti hoće da potpali, mora se sačuvati mir, stabilnost i sigurnost

Komentari

Autor: Tanjug

27/08/2022

-

11:30

Starović: Preduprediti "požar" koji Kurti hoće da potpali, mora se sačuvati mir, stabilnost i sigurnost
Starović: Preduprediti "požar" koji Kurti hoće da potpali, mora se sačuvati mir, stabilnost i sigurnost - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Državni sekretar u ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović rekao je danas da se mora preduprediti požar koji je pripremio Aljbin Kurti i koji pokušava da potpali poslednjih godinu dana, da se sačuvaju mir, stabilnost i sigurnost Srba koji žive na prostoru KiM.

"Ocena koju smo mogli čuti pre nekoliko dana prilikom poslednjeg susreta na najvišem nivou u Briselu od strane Žozepa Borelja da se nalazimo u fazi kriznog menadžmenta oslikava situaciju u kojoj se nalazimo. Ono što je neophodno, i sa cime se nosi i predsednik Aleksandar Vučić i vlada jeste kako da sačuvamo mir i stabilnost, ali i sigurnost Srba koji žive na prostoru KiM", rekao je Starović za RTS.

On je ocenio da je dobro što su međunarodni posrednici konačno shvatili kolika opasnost preti i da su prilikom poslednje serije sastanaka u Prištini, Kosovskoj Mitrovici i Beogradu to i imali kao glavnu misiju da preduprede taj požar koji bi mogao nastati i da se ocuva mir i stabilnost.

"Želim da verujem da je to bila njihova glavna motivacija i ključna sadržina i poruka koju su preneli na sva tri mesta", poručio je Starović.

Starović ukazuje i da ne može biti suštinskog napretka u političkom procesu bez formiranja Zajednice srpskih opština.

"To je dugo na dnevnom redu, od 2013. godine i konacno cujemo medunarodne posrednike prilicno jasno, specijalnog americkog predstavnika Gabrijela Eskobara, koji govori da se Zajednica srpskih opština mora formirati", ističe Starović i dodaje da uvek moramo imati u vidu širi plan a to je da nikakvog održivog političkog rešenja ne može biti bez realizacije i sprovođenja okvirnog sporazuma iz Brisela.



 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija