Politika

Isključuju se dekorativne rasvete na zgradama Vlade, Predsedništva i ministarstava: Apel na racionalnu potrošnju

Komentari

Autor: Tanjug

27/08/2022

-

16:16

Isključuju se dekorativne rasvete na zgradama Vlade, Predsedništva i ministarstava: Apel na racionalnu potrošnju
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije odlučila je da se od večeras isključuje dekorativna rasveta na zgradi Vlade, zgradi Ministarstva finansija i Ministarstva privrede, zgradi Predsedništva, kao i na drugim zgradama i objektima gde nije neophodna.

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici donela je zaključak kojim se preporučuje isključivanje dekorativne rasvete na objektima na kojima takva vrsta rasvete nije neophodna, saopštila je Vlada.

Vlada apeluje i na druge institucije i organizacije da primene ovu preporuku kao primer odgovornog i racionalnog ponašanja, kako bismo zajednički dali doprinos u rešavanju izazova energetske krize sa kojima se suočava veliki broj zemalja.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je danas naglasio da Srbija ne planira restrikcije struje, ali će građanima koji budu uštedeli struju dati drastičan popust. Tako će, kako je pojasnio, zemlja uštedeti na proizvodnji i uvozu električne energije, ali i građani.

"Vlada će napraviti novi plan, za mesec dana, oni koji uštede struju u odnosu na isti mesec prošle godine, imaće drastične popuste na cenu električne energije", najavio je on.

Komentari (0)

Srbija