Politika

Ministarstvo povodom navoda o zlostavljanju u Petnici: Osuđujemo zloupotrebu dece, poziv nadležnima da reaguju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/06/2021

-

12:48

Ministarstvo povodom navoda o zlostavljanju u Petnici: Osuđujemo zloupotrebu dece, poziv nadležnima da reaguju
Ministarstvo povodom navoda o zlostavljanju u Petnici: Osuđujemo zloupotrebu dece, poziv nadležnima da reaguju - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  je, povodom pisanja nedeljnika "Vreme" o zlostavljanju u istraživačkoj stanici "Petnica" navelo da najoštrije osuđuju svaki mogući oblik zloupotrebe i nasilja nad decom. 

Ministarstvo je za Euronews Srbija navelo da očekuju da nadležne institucije reaguju u takvim situacijama. 

"Zabrinjavajuće je da se nepostupanjem nadležnih institucija toliko vremena urušava kredibilitet i reputacija jednog od dragulja koji Srbija poseduje, a koji je planetarno poznat", poručuju iz Ministarstva. 

Prethodno je "Vreme" objavilo tekst sa svedočenjima pet devojaka, koje navode da su u periodu od 2003. do 2014. godine iskusile seksualno zlostavljanje od istog zlostavljača u Istraživačkoj stanici Petnica.

Oglasila se i potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

"Nažalost, tadašnja uprava ''Petnice'' umesto da rešava problem, isti je zataškavala, poričući i okrećući glavu od onoga što se dešava", navela je Mihajlović u saopštenju.

Napominje da je takav slučaj ne samo poražavajući za društvo, već da ogromna odgovornost leži na tadašnjoj upravi, te da je neopohodno da znamo ime saradnika.

Komentari (0)

Srbija