Politika

Gradonačelnik Severne Mitrovice: Poseta Brnabić važna za sve Srbe na KiM

Komentari

Autor: Tanjug

04/09/2022

-

23:08

Gradonačelnik Severne Mitrovice: Poseta Brnabić važna za sve Srbe na KiM
Milan Radojević - Copyright Opština Severna Mitrovica

veličina teksta

Aa Aa

Poseta premijerke Brnabić je izuzetno važna, ne samo za građane Kosovske Mitrovice, već za sve Srbe na KiM, rekao je gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević.

“Mi Srbi na KiM imamo jako puno problema i nemamo taj luksuz da se delimo. Možemo imati različita mišljenja, ali kada je u pitanju državni vrh i odnos prema državi, tu moramo biti jedinstveni”, dodao je Radojević.

Kako kaže, sam dolazak premijerke je jasan signal podrške svim Srbima na KiM.

"To je ujedno i snažan vetar u leđa političkim predstavnicima Srba sa KiM u daljim razgovorima sa centralnim institucijama u Prištini i našim nastojanjima da očuvamo mir i stabilnost na ovim prostorima”, poručio je gradonacelnik Severne Mitrovice.

Svaki dolazak bilo kog predstavnika iz Beograda, kaže Radojević, izuzetno je ohrabrujuć za narod na KiM, a naročito kada je u pitanju predsednica Vlade Srbije.

Od premijerke i Vlade u Beograde očekuje da, kako kaže, kao i do sad nastavi sa podrskom i investicijama u zdravstvo i u obrazovanje i da se kroz pregovarački proces u Briselu, zalažu za očuvanje mira i stabilnosti, i nalazak kompromisnog rešenja koji će omogučiti normalan život Srbima na KiM.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija