Politika

Kurti: Brnabić će ući na Kosovo sa srpskom ličnom kartom

Komentari

Autor: Tanjug

03/09/2022

-

14:05

Kurti: Brnabić će ući na Kosovo sa srpskom ličnom kartom
Kurti: Brnabić će ući na Kosovo sa srpskom ličnom kartom - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da će predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ući na Kosovo sa srpskom ličnom kartom, prema nedavno postignutom dogovoru Beograda i Prištine o dokumentima, prenosi Koha.

"Neka Brnabić uđe na Kosovo sa ličnom kartom koju su izdale vlasti u Beogradu i neka vidi da sve funkcioniše kao demokratska država", rekao je Kurti i dodao da je, kako je rekao, "Kosovo demokratskija i nezavisnija država od Srbije".

Kurti je rekao i da će dva ministra Besnik Bisljimi i ministar prosvete Arberi Nagavči boraviti u ponedeljak u opštinama Preševo, Medveđa, Bujanovac, dodajući da planira i on da ode jednog dana.

Kurti tvrdi i da njihova poseta tim opštinama nije reakcija na dolazak Brnabić.

Na konferenciji za novinare najavio je i paket pomoći za građane "da se lakše suoče sa inflacijom", po kome bi od septembra javni funkcioneri dobili po 50 evra za preostale mesece ove godine, a zaposleni u javnim preduzećima jednokratno po 100 evra.

Brnabić na KiM u ponedeljak

Premijerka Ana Brnabić u ponedeljak, 5. septembra biće u jednodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji, gde će posetiti Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Zajedno sa predsednicom vlade, Kosovo i Metohiju će posetiti i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović, najavila je Kancelarija za KiM.

Brnabić će posetu započeti u ponedeljak pre podne u Kosovskoj Mitrovici, gde će obići prvi multimedijalni centar na severu KiM i Duhovnu akademiju. Nakon toga predviđena je poseta manastiru Banjska u opštini Zvečan.

U opštini Leposavić, premijerka će popodne posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću, izgrađenu sredstvima Vlade Srbije, a preko Kancelarije za KiM.

Posetu opštini Leposavić, premijerka će završiti obilaskom porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Kako se navodi, poseta premijerke Brnabić Kosovu i Metohiji najavljena je u četvrtak, 1. septembra, 72 sata pre realizacije, u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posetama.

Poseta Brnabić Kosovu i Metohiji ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na KiM, navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija