Politika

Laketić novi predsednik skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu

Komentari

Autor: Tanjug

05/09/2022

-

14:05

Laketić novi predsednik skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu
Darko Laketić - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Predsdnik Odbora za zdravlje i porodicu u novom sazivu parlamenta biće specijalista urologije, primarijus i doktor medicinskih nauka Darko Laketić, docent na Institutu za anatomiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Laketićev zamenik biće Boško Obradović, lider Dveri.

Odbor ima impozantan sastav, rekao je Laketić za Tanjug i dodao da su članovi najistaknutiji i najeminentniji stučnjaci u oblasti medicine, od kojih su neki i čelnici KBC. U tom sastavu su, kako je podsetio, Vladimir Ðukić, Dana Grujičić, Zoran Radojičić, Marija Zdravković, Sanda Rašković Ivić, Nada Macura, Marko Bogdanović, Muamer Bačevac...

Pred Odborom je ozbiljan posao na zdravstvenom zakonodavstvu, rekao je on, i dodao da će raditi u interesu države i građana.

Laketić je rođen u Kosovskoj Mitrovici 1975. Bio je pomoćnik direktora KBC Dragiša Mišović, pomoćnik ministra zdravlja, poslanik u više mandata, kao i predsednik Odorba za zdravlje i porodicu Narodne Skupšitne, 2016. je na tom mestu zamenio Slavicu Ðukić Dejanović koja je otišla na ministarsku poziciju.

Izabran je i za člana predsedništva Srpskog lekarskog društva, a progalšen je i za počasnog clana Nacionalne asocijacije udurženja zdravstvenih radnika, Srbije. Dobitnik je Svetosavske povelje.

Obradović je predložen za zamenika kao predstavnik opozicije. On je nakon imenovanja podsetio da je porodična politika jedan od najvažnijih tema i programskih stubova Dveri.

"Sjajan sastav bez ozbira na potlicicke i ideološke razlike. Možemo oko tema koje život znače da postignemo sigruan konsenzus", naveo je on i dodao da će inistirati na porodici. Do izbora predsednika sednicom je predsedavala doktor Nada Macura.

Komentari (0)

Srbija