Politika

Kurti: Odluka o proglašenju zemljišta od javnog značaja u Brnjaku i Jasenoviku je u skladu sa zakonom

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Kosovo onlajn

21/09/2022

-

13:35

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Sinoćnja odluka Vlade Kosova o proglašenju zemljišta od javnog značaja u selima Brnjak i Jasenovik, u opštini Zubin Potok, u skladu je sa zakonom, rekao je za Euronews Srbija kosovski premijer Aljbin Kurti na konferenciji za medije u okviru Digitalnog samita Zapadnog Balkana.

Podsetimo, odlukom kosovske Vlade "nepokretnosti koje su neophodne za realizaciju infrastrukturnih projekata od javnog interesa na katastarskim područjima Brnjak i Gornji Jasenovik u opštini Zubin Potok, proglašene su od posebnog javnog interesa".

Kosovska policija napravila je bazu u selu Jasenovik kod Zubinog Potoka, koju je nedavno obišao i Kurti, izgrađena je, kako kažu meštani ovog kraja, na zemljištu koje je u privatnom vlasništvu Srba koji tu žive.

O građevinskim radovima vlasnici imanja nisu obavešteni, iako su oni u poodmakloj fazi, zbog svega navedenog meštani žive u strahu i neizvesnosti, a naoružani pripadnici specijalne policije svakodnevno ih presreću.

Takođe, kosovska vlada je potvrdila u vezi sa rokom za registraciju vozila registarskih oznaka „PR“, „KM“, „PZ“, „GL", "UR", "PE", "DA" ili "ĐA", koji će trajati do 31. oktobra 2022.​

Komentari (0)

Srbija