Politika

Delegacija SSP-a u Vašingtonu, sastali se sa Karen Donfrid i Gabrijelom Eskobarom

Komentari

Autor: Tanjug

27/09/2022

-

18:13

Delegacija SSP-a u Vašingtonu, sastali se sa Karen Donfrid i Gabrijelom Eskobarom
Delegacija SSP-a u Vašingtonu, sastali se sa Karen Donfrid i Gabrijelom Eskobarom - Copyright FoNet/SSP

veličina teksta

Aa Aa

Delegacija Stranke slobode i pravde na čelu sa Draganom Ðilasom danas se u Vašingtonu u Stejt departmentu sastala sa pomoćnicom državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Karen Donfrid i specijalnim predstavnikom SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Ðilas je, kako se navodi u saopštenju, sagovornicima preneo stav o neophodnosti usklađivanja spoljne politike Srbije sa politikom EU uz ocenu da je ponašanje Evrope prema Srbiji bilo pogrešno, kao što su pogrešne pretnje zamrzavanjem procesa evropskih integracija koje se čuju iz Brisela, jer to neće doprineti rastu podrške EU u Srbiji, niti boljem životu građana Srbije.

"Za budućnost Srbije, politički i ekonomski odnosi sa SAD su od prioritetnog značaja, iako se ne slažemo uvek i po svim pitanjima. Ali, nemam nikakvu dilemu da Srbija istorijski, ekonomski i bezbednosno pripada Evropi i demokratskom svetu", naveo je Ðilas.

Lider SSP je naglasio da je ovo trenutak u kome Srbija mora da se opredeli i da ne sme da napravi grešku kojom će samu sebe da marginalizuje i isključi iz tokova savremene civilizacije.

U saopštenju se dodaje da delegacija SSP nastavlja posetu SAD sastancima u Savetu za nacionalnu bezbednost, Senatu i Kongresu. Pored Đilasa u Vašingtonu su i Marinika Tepić i Borko Stefanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija