Politika

Brnabić sa slovenačkim specijalnim izaslanikom: Pored izazova, EU strateški prioritet Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2022

-

15:31

Brnabić sa slovenačkim specijalnim izaslanikom: Pored izazova, EU strateški prioritet Srbije
Brnabić sa slovenačkim specijalnim izaslanikom: Pored izazova, EU strateški prioritet Srbije - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je u razgovoru sa specijalnim slovenačkim izaslanikom za Zapadni Balkan Anžejom Frangešom istakla da i pored brojnih izazova sa kojima se suočava Evropska unija ostaje strateški prioritet Srbije.

Ističući da je, u smislu vrednosnog opredeljenja, partnerstvo sa Evropskom unijom od izuzetnog značaja, premijerka je navela da Srbija duboko veruje u nastavak reformskih procesa ključnih za izgradnju boljeg društva za naše građane, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je istakla da je u poslednja dva mandata vlade postignut značajan napredak u oblasti vladavine prava, u kojoj će reforme biti nastavljene i u budućem mandatu.

Kada je u pitanju ekonomska situacija, premijerka je ocenila da je oblast energetike, u ovom trenutku, najveći globalni izazov i da je dalji rast privrede uslovljen i energetskom situacijom, pa će, u skladu sa tim, i energetski projekti biti na samom vrhu prioriteta za buduću srpsku vladu, navodi se.

Frangeš je istakao da je stav Slovenije da je evropski put Srbije i Zapadnog Balkana bez alternative i da će ova zemlja pružiti svu neophodnu pomoć i podršku na tom putu.

Kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine, Brnabić je istakla da Beograd ostaje posvećen pronalaženju rešenja i nastavku razgovora, ali da ni nakon skoro deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, nije došlo do napretka u implementaciji dogovorenog sa prištinske strane, pre svega kada je u pitanju Zajednica srpskih opština.

Na sastanku je ocenjeno da je postojeći nivo bilateralnih odnosa naših zemalja izuzetno dobar i da postoji spremnost obe strane da se održi postojeća dinamika saradnje dveju zemalja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija