Politika

Kamberi sa Eskobarom o zahtevima Albanaca juga centralne Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2022

-

23:12

Kamberi sa Eskobarom o zahtevima Albanaca juga centralne Srbije
Kamberi sa Eskobarom o zahtevima Albanaca juga centralne Srbije - Copyright Facebook/Shaip Kamberi

veličina teksta

Aa Aa

Albanski poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi sastao se danas sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom sa kojim je razgovarao o zahtevima Albanaca iz Preševa i Bujanovca.

Kamberi je na Fejbuku naveo da je ravnopravan tretman za manjine preduslov za dugoročni mir na Zapadnom Balkanu.

 

"Na sastanku sa specijalnim izaslanikom SAD za dijalog Beograda i Prištine Gabrijelom Eskobarom u Stejt departmentu razgovarali smo o potrebi fer tretmana zahteva Albanaca Preševske doline, o potrebi ravnopravnog i reciprocitetnog tretmana manjine na osnovu istih standarda, kao preduslovu za budući sporazum za dugoročni mir na Zapadnom Balkanu", naveo je on.


Politički lideri Albanaca u Bujanovcu i Preševu otputovali su juče u SAD da bi se sastali s predstavnicima američkog Kongresa, Senata i Stejt departmenta, potvrdio je juče za portal Bujanovacke šef kabineta predsednika opštine Bujanovac Sali Salihi.

U delegaciji koja je trebalo da se sastane sa Eskobarom, prema izvorima portala JUGpress, nalaze se narodni poslanik i predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac i Demokratske partije (DP) Nagip Arifi, predsednik NSA Ragmi Mustafa i lider preševske Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa.
 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija