Politika

Mihajlović pozvala Vulina da izađe iz Vlade: Licemerno je biti u Vladi čiji je prioritet EU, a biti protiv članstva

Komentari

Autor: Tanjug

17/10/2022

-

13:30

Mihajlović pozvala Vulina da izađe iz Vlade: Licemerno je biti u Vladi čiji je prioritet EU, a biti protiv članstva
Mihajlović pozvala Vulina da izađe iz Vlade: Licemerno je biti u Vladi čiji je prioritet EU, a biti protiv članstva - Copyright Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ocenila je danas da je stav ministra unutrašnjih poslova Aleksadra Vulina o EU licemeran i pozvala ga da izađe iz vlade.

"Legitimno je da neko bude protiv Srbije u EU, da li je to pametno ili nije, vreme će da pokaže. Ali, sa druge strane, ako neko sedi u Vladi Srbije koja kao jedan od prioriteta ima ulazak u EU, ako sedi u vladajućoj koaliciji čiji je to takođe jedan od prioriteta, onda je apsolutno nemoralno i licemerno pričati o tome da Srbija ne treba da bude u EU", izjavila je Mihajlovićeva na molbu novinara da prokomentariše Vulinov stav da zbog ucena EU, Srbiji nije mesto u Uniji.

Ona je rekla da Vulinova stranka treba da izađe iz vladajuće koalicije, izađe na izbore sa svojim programom i vidi da li to građani hoće.

"Onda bi to bilo u redu. Ovako sedeti u vladajućoj koaliciji koja kaže da mi hoćemo da idemo u EU i da uskladimo naše zakone sa evropskim zakonima...Nema razgovora o tome, to se ne menja. Takođe, misim da gospodin Vulin ne može da promeni taj put ka EU i ono što je Srbija započela", ocenila je Mihajlovićeva.

Vulin: Moj stav o štetnosti EU nije nepoznat

Ministar Vulin je na izjavu koleginice odgovorio da njegov stav o štetnosti Evropske unije nije nepoznat i istakao da se nije menjao od njegovih političkih početaka. 

"Znam da je gospođa Mihajlović nervozna, jer ni treći put nije postala premijer, ali tu ljutnju neka iskali na ambasadorima koji su joj to i obećali, ja sam tu kolateralna šteta kako bi rekli saborci gospođe Mihajlović. Nisam znao da je u Srbiji moguće imati kritičko mišljenje o svemu osim o članstvu u Evropsku uniju", rekao je Vulin.

On je rekao da je izneo svoj stav, a "gospođa Mihajlović neka me ubedi da ga promenim ako EU od nas traži neprihvatljivo, da priznamo takozvano Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku, da uvedemo sankcije Rusiji".

"A što se tiče izlaska na izbore, pozivam gospođu Mihajlović na bilo koje izbore, samo pod uslovom da nije na listi koja nosi ime Aleksandar Vučić. U svim drugim opcijama idemo samostalno, pa makar joj listu nosio i Miroljub Labus, ne bi joj bilo prvi put", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija