Politika

Koga nema na spisku: Otišli dugogodišnji ministri, dva imena koja su se međusobno izbacivala iz vlade nisu ni spomenuta

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

23/10/2022

-

12:34

Koga nema na spisku: Otišli dugogodišnji ministri, dva imena koja su se međusobno izbacivala iz vlade nisu ni spomenuta
Tanjug/Tanja Valić - Copyright Tanjug/Tanja Valić

veličina teksta

Aa Aa

Posle sednice Presedništva SNS-a postalo je poznato ko će činiti veliku većinu novog kabineta u Nemanjinoj 11. Predsednik Vučić je pročitao imena svih ministara o kojima je postignut dogovr, uz napomenu da se o dva ministra još razgovara. Međutim, i pre nego što smo saznali ko će sesti u ministarske fotelje, postalo je poznato da neki dosadašnji ministri i funkcioneri o kojima se mnogo polemisalo u medijima napuštaju funkciju.  

Na početku sednice Glavnog odbora SNS-a Vučić je rekao da je ponosan na mnoge ljude čija se imena neće naći u novoj vladi, a koji su to zaslužili. Pomenuo je Marka Đurića, Zlatibora Lončara, Branislava Nedimovića i Jadranku Joksimović.  

Kako je istakao, oni nisu pravili problem i i veruje da će nastaviti da rade za stranku više i snažnije nego danas. 

Zanimljivo jei to što predsednik SNS-a nije pomenuo dvoje dosadašnjih ministara ni kada je govorio o onima koji će ući u novu vladu, ni kada je čitao spisak budućih ministara. Reč je o dosadašnjoj ministarki rudarstva i energetike Zorani MIhajlović i dosadašnjem ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu. 

Fonet/Zoran Mrđa

 

Upravo to dvoje ministara u prethodnom periodu žestoko su javno polemisali o njihovom učešću u Vladi Srbije.  

Mihajlović je, komentarišući izjavu Vulina da Srbiji nije mesto u EU, rekla da je nemoralno i licemerno da neko sedi u Vladi Srbije kojoj je prioritet članstvo u EU, a priča da zemlja ne treba da bude deo Unije. Na to je Vulin odgovorio da je Mihajlović “ljuta jer ni treći put nije postala premijerka Srbije”. 

Iako imena Zorane Mihajlović i Aleksandra Vulina danas nisu spomenuta, ostala su upražnjena još dva ministarstva za koja je Aleksandar Vučić rekao da se i dalje vode pregovori – to su Ministarstvo za informisanje i telekomunikacije i Ministarstvo za javna ulaganja. 

Lider naprednjaka je rekao da se pregovara i o ministrima bez portfelja, ali je predsednik SPS-a Ivica Daćić ranije rekao da će toj stranci pripasti dva takva mesta koja će zauzeti Novica Tončev i Đorđe Milćević. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija