Politika

Socijalisti prelomili: Saopšteno ko će biti ministri iz koalicije SPS-JS i koje će resore zauzimati

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/10/2022

-

10:54

Socijalisti prelomili: Saopšteno ko će biti ministri iz koalicije SPS-JS i koje će resore zauzimati
Socijalisti prelomili: Saopšteno ko će biti ministri iz koalicije SPS-JS i koje će resore zauzimati - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Na današnjoj sednici Predsedništva stranke SPS je odlučio ko će biti ministri u novoj Vladi Srbije iz koalicije SPS-JS.

Lider SPS-a Ivica Dačić je saopštio na konferenciji za novinare da će on biti prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova. Osim toga, Dačić će biti i na funkciji šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Branko Ružić će biti ministar prosvete, a Dačić je rekao da će ta stranka imati i još dva ministra bez portfelja: Novica Tončev će biti ministar bez portfelja zadužen za razvoj nerazvijenih opština i područja, a novo ime u Vladi će biti Đorđe Milićević o čijim će se zaduženjima tek postići dogovor.

Iz redova Jedinstvene Srbije u Vladu ulazi Rade Basta koji bi trebalo da bude ministar privrede, rekao je Ivica Dačić.

On je prethodno rekao da ga je Glavni odbor ovlastio da donese odluko o učešću SPS-a u Vladi Srbije i da je jednoglasno prihvaćen dogovor koji je on postigao da predsednikom SNS-a Aleksandrom Vučićem.

Ponovio je da će SPS biti deo buduće vlade i iskazao je zadovoljstvo rezultatima koji su postignuti u periodima prethodne saradnje.

"Mislim da je u najboljem interesu Srbije i njenih građana da ta saradnja bude nastavljena i u narednom periodu", rekao je Daćić. 

On je rekao da su kandidati za minsitre predloženi na osnovu njegovih razgovora sa Aleksandrom Vučićem.

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Srbija