Politika

Brnabić sa Fon der Lajen: Nova energetska politika prioritet Vlade, u fokusu pitanje diversifikacije

Komentari

Autor: Tanjug

28/10/2022

-

23:02

Brnabić sa Fon der Lajen: Nova energetska politika prioritet Vlade, u fokusu pitanje diversifikacije
FoNet/Zoran Mrđa - Copyright FoNet/Zoran Mrđa

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Ona je zahvalila Ursuli fon der Lajen na poseti Srbiji i regionu i istakla značaj zajedničke posete predsednika Srbije i predsednice EK Nišu, gde su obišli radove na izgradnji gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je istakla da je nova energetska politika prvi prioritet nove vlade i da će u fokusu biti pitanje dalje energetske diversifikacije.

Predsednica Vlade ocenila je da je Izveštaj EK o napretku Srbije objektivan i balansiran i da će vlada u novom mandatu nastaviti da bude posvećena reformama i procesu evropskih integracija.

Premijerka je izdvojila važnost nastavka reformi u oblasti vladavine prava, zatim reforme u oblasti pravosuđa i usvajanje novog paketa pravosudnih zakona, kao i pitanja medijskih sloboda i usvajanja novog seta medijskih zakona.

Takođe, Brnabić je upoznala predsednicu EK sa aktivnostima na usklađivanju sa viznom politikom EU.

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, predsednica Vlade rekla je da ostajemo posvećeni dijalogu i da su naši prioriteti mir i stabilnost.

Predsednica EK čestitala je premijerki na izboru nove Vlade Srbije i poželela mnogo uspeha u daljem radu. Ona je izrazila podršku Srbiji i Zapadnom Balkanu u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Upoznala je premijerku sa aktuelnim pitanjima u vezi sa enegretskom situacijom u Evropi.

Sastanku su prisustvovale ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Ðedović.

Komentari (0)

Srbija