Politika

Miščević i Žiofre na sednici Odbora za EU integracije: Pripreme za skupštinsku sednicu o izveštaju EK

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2022

-

11:39

Miščević i Žiofre na sednici Odbora za EU integracije: Pripreme za skupštinsku sednicu o izveštaju EK
Emanuel Žiofre i Tanja Miščević - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa
Predsednica Odbora za evropske intergracije u Skupštini Srbije Elvira Kovač izjavila je danas da će u petak, 4. novembra biti održana sednica ovog tela u Skupštini Srbije kojoj će prisustvovati ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre.
 
"Na sednici Odbora će, između ostalog, biti predstavljen Godišnji izveštaj Evropske komisije za Srbiju, a na kraju sednice ćemo predložiti zaključke i sa tim predlogom ćemo ići na plenarnu sednicu Skupštine Srbije, za koju sada ne mogu da kažem kada će tačno biti zakazana", rekla je Kovač Tanjugu.
 
Kovač je navela da je raspravljanje na plenarnim sednicama parlamenta o izveštaju Evropske komisije za Srbiju postalo praksa, koja se ni ovaj put neće prekidati. Kako je navedeno na sajtu Narodne Skupštine, pored Godišnjeg izveštaja EK za Srbiju za 2022. godinu, na dnevnom redu sednice Odbora za evropske integracije će se naći i razmatranje Izveštaja o pregovorima o pristupanju Srbije EU tokom predsedavanja Slovenije Uniji, od jula do decembra 2021. godine, koji je podnela Vlada Srbije.
 
Kako je najavljeno, članovi Odbora biće informisani i o Zaključku o usvajanju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina EU, koji je podnela Vlada.

Komentari (0)

Srbija