Politika

Dačić: Od 1. jula konkretnije o nastavku međustanačkog dijaloga

Komentari

Autor: Tanjug

29/06/2021

-

14:18

Dačić: Od  1. jula konkretnije o nastavku međustanačkog dijaloga
Dačić: Od 1. jula konkretnije o nastavku međustanačkog dijaloga - Copyright TANJUG/ European Union 2021 – EP/Philippe BUISSIN

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da će se od prvog jula konkretnije znati planovi i agenda za nastavak međustranačkog dijaloga u Srbiji.


Dačić je novinarima u Briselu rekao da su ga posrednici Vladimir Bilčki, Tanja Fajon, Edurad Kukan i Knut Flekenštajn na jučerašnjem sastanku informisali da još čekaju odobrenje Evropskog parlamenta za putovanja van EU.

Dačić je u ime Republike Srbije ponovio spremnost da se organizuje međustranački dijalog i da se u dobroj volji saslušaju svi predlozi i proceni šta je realno da bude prihvaćeno.

"Skrenuo sam pažnju da međustranački dijalog stranke ne treba da shvate kao način za dolazak na vlast, jer to nije fontana želja već taj razgovor može da bude uspešan samo ako je realan i ako su predlozi održivi i ostvarivi”, poručio je Dačić.

On je dodao da je posrednike EP informisao o toku međustranačkog dijaloga sa onim strankama koje ne žele učešće stranaca u razgovorima uz konstataciju da je na tim sastancima vladala korektna i radna atmosfera i da su pređene gotovo sve planirane teme. Posrednici EP su Dačiću prenili da su održali 15 onlajn konsultacija u pripremnom periodu pred drugu fazu međustranačkog dijaloga u Srbiji.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija