Politika

Dačić: Evropski parlament i dalje bez datuma za međupartijski dijalog

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2021

-

20:05

Dačić: Evropski parlament i dalje bez datuma za međupartijski dijalog
Ivica Dačić - Copyright Tanjug AP/Federation council of the Federal assembly of the Russian Federation/Vladislav Tarasov

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da još nema informaciju od evropskih posrednika o tome kada bi međupartijski dijalog uz posredovanje evroparlamentaraca u Srbiji mogao biti nastavljen.

Dačić koji večeras u Briselu razgovara s Vladimirom Bilčikom, Tanjom Fajon, Eduardom Kukanom i Knutom Flekenštajnom, za Tanjug kaže da pre 1. jula ne očekuje da će dobiti moguće termine za posetu evropskih parlementarca i nastavak međuparijskog dijaloga u Srbiji.

”Dijalog u Srbiji sa strankama kojima to nije osnovni uslov da učestvuju na izborima, već se odvija uspešno i žao mi je što se kasni sa druge strane, a teme su nam iste. Tek ćemo videti šta je njiihov predlog oko posete Srbiji”, poručio je Dačić.

Predsdnik Parlamenta Srbije sutra se sastaje i s predsedavajućim Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvidom Mekalisterom, koji je i inicijator posredovanja EP u međupartijskom dijalogu u Srbiji.

Dačić je tokom današnjeg učešća na samitu predsednika parlamenata sa Zapadnog Balkna u Briselu, pozvao predsednika EP Davida Sasolija da sledeći sastanak ovog formata organizuje u Beogradu, ali i da dođe u posetu Srbiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija