Politika

Bilčik: Posrednici Evropskog parlamenta u Beogradu možda već u julu

Komentari

Autor: Tanjug

09/06/2021

-

12:17

Bilčik: Posrednici Evropskog parlamenta u Beogradu možda već u julu
Bilčik: Posrednici Evropskog parlamenta u Beogradu možda već u julu - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je danas da su posrednici Evropskog parlamenta Tanja Fajon, Eduard Kukan, Knut Flekenštajn i on spremni da dođu u Srbiju i nastave sastanke u okviru Međupartijskog dijaloga čim to dozvoli zdravstvena situacija.


”Znamo da je vreme od velike važnosti i radimo sve što možemo kako bismo dobili dozvolu da doputujemo u Beograd sledećeg meseca”, rekao je Bilčik za Tanjug.

Dodaje da se u ovom trenutku preko video konfrencija nastavljaju razgovori posrednika EP i različitih sagovornika uključenih u Međupartijski dijalog u Srbiji.

”Prvo smo razgovarali s parlamentracima i drugim političkim akterima, a sada smo u razgovorima s predstavnicima civilnog društva i radnim grupama zaduženim za popravaljnje izbornih uslova”, navodi Bilčik.

On za Tanjug najvljuje da će ove nedelje razgovarati i s vladinoim Radnom grupom zaduženom za koordinaciju s Kancelarijom OEBS-a zaduženom za demokratkse institucije i ljudska prava (ODIHR) koja nadgleda sporovođenje izbora i daje preporuke za ispravanje nedostattaka u izbornom procesu.

Preporuka za vas

Bilčik za Euronews Srbija o međustranačkom dijalogu: Nadam se da ćemo doći u julu, ne donosimo nikakav papir
Flekenštajn: Ne komentarišem unutrašnja dešavanja među srpskim partijama

Komentari (0)

Srbija