Politika

Krajnji rok za završetak međustranačkog dijaloga šest meseci pre izbora

Komentari

Autor: Tanjug

19/05/2021

-

09:56

Krajnji rok za završetak međustranačkog dijaloga šest meseci pre izbora
Krajnji rok za završetak međustranačkog dijaloga šest meseci pre izbora - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Krajnji rok za završetak međustranačkog dijaloga koji ima za cilj da poboljša izborne uslove, jeste šest meseci pre izbora, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

On je za TV Pink rekao da je to dogovoreno na jučerašnjem prvom sastanku radne grupe bez prisustva stranaca, koji je, kako je ocenio, protekao u dobroj i konstruktivnoj atmosferi.

Dačić kaže da je razgovarano o nekoliko tema koje će se sledećeg utorka produbiti, kada se, kaže, mogu očekivati i prve odluke po pitanju sređivanja biračkog spiska.

Poručio je da će se na tim sastancima voditi dijalog o unapređenju izbornog procesa, prijavljivanju izbornih lista i kandidata, kontroli izbornog procesa, ali i o medijima, finansiranju kampanje...

"Dogovor je da probamo da se usaglasimo do krajnjeg roka, koji je šest meseci pre izbora. Cilj je da se obezbedi da svi učestvuju na izborima i što se tiče ove trase dijaloga ona ide veoma dobro", rekao je Dačić.

Radnu grupu čini 10 članova, tri iz vlasti i sedam iz opozicije.

Jučerašnjem sastanku prisustvovali su predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, funkcioneri SNS Aleksandar Martinović i Dejan Ðurđević, a iz opozicije predsednik DS S Miloš Jovanović, predsednik POKS Žika Gojković, predstavnica Zavetnika Milica Ðurđević Stamenkovski, zamenik predsednika SRS Aleksanadar Šešelj, lider Dveri Boško Obradović, predsednik D JB Saša Radulović i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija