Politika

Sastanci Radne grupe za međustranački dijalog utorkom, teme - mediji i izborni proces

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2021

-

16:10

Sastanci Radne grupe za međustranački dijalog utorkom, teme - mediji i izborni proces
Sastanci Radne grupe za međustranački dijalog utorkom, teme - mediji i izborni proces - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Prvi sastanak radne grupe u okviru Međustranačkog dijaloga bez prisustva stranaca, koji je danas održan u Skupštini Srbije, završen je bez zvaničnih izjava za medije, ali je, prema Tanjugovim izvorima, bio vrlo konkretan.

Iza zatvorenih vrata u parlamentu dogovoreno je da se članovi Radne grupe, koju čine i vlast i opozicija, sastaju svakog utorka u 13 časova.

Radiće se po pet tema, one su opšte i tiču se i medija i izbornog procesa, a onda se ide u “plenum na usvajanje”.

Prema tom izvoru, “plenum” čini 26 organizacija koje su bile na prvom sastanku vlasti i opozicije, kao i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Radnu grupu čini 10 članova, tri iz vlasti i sedam iz opozicije.

Današnjem sastanku su prisustvovali predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, funkcioneri SNS Aleksandar Martinović i Dejan Ðurđević, a iz opozicije predsednik DSS Miloš Jovanović, predsednik POKS Žika Gojković, predstavnica Zavetnika Milica Ðurđević Stamenkovski, zamenik predsednika SRS Aleksanadar Šešelj, lider Dveri Boško Obradović, predsednik D JB Saša Radulović i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović.

Stranka moderne Srbije saopštila je da neće biti u Radnoj grupi za međustranački dijalog bez posredovanja evroparlamentaraca jer ne želi da ta organizacija ili njeni predstavnici postanu, kako se navodi, samo dobar izgovor za neki novi incident.

U saopštenju SMS je navela da je predstavnik Dosta je bilo insistirao da se iz Radne grupe isključi ili Tatjana Macura iz SMS ili on, čime je na samom početku doveo u neprijatnu situaciju kako predsednika Narodne skupštine i organizatore, tako i ostale učesnike Radne grupe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija