Politika

Brnabić: Nema govora o recesiji u Srbiji, ako poskupe struja i gas biće u okviru kupovne moći građana

Komentari

Autor: Tanjug

13/11/2022

-

12:11

Brnabić: Nema govora o recesiji u Srbiji, ako poskupe struja i gas biće u okviru kupovne moći građana
Tanjug/Slobodan Miljević - Copyright Tanjug/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da u Srbiji, i pored rasta manjeg od planiranog, nema govora o recesiji, te da će i ako poskupe struja i gas, ti energenti u Srbiji i dalje biti u okviru kupovne moći građana.

Brnabić je za TV Prva ocenila da će ove godine rast u Srbiji biti veći nego kod većine zemalja u Evropi.

"Ako budemo morali da dižemo cene i struje i gasa, to neće biti dvocifreno povećanje, i neće biti iznad kupovne moći građana", rekla je ona.

Premijerka je ocenila da je neizdrživo koliko su cene tih energenata subvencionisane i za građane i za privredu. Dodala je da će, i ako dođe do poskupljenja, ostati najjeftinije poredeći sa drugim državama.

Brnabić je navela da ne očekuje rast nezaposlenosti, već dodatni rast zaposlenosti mladih zahvaljući programima koje podržava Vlada Srbije. Otkrila je da je budžet za 2023. godinu više-manje završen posle jučerašnjeg sastanka sa ministrom finansija Sinišom Malim.

"Danas o tome razgovoramo sa predsednikom Vučićem. Zamolila sam ga da pogleda sa nama budžet. Meni su važni njegovi saveti", rekla je ona.

Kao bitno iz budućeg budžeta, premijerka je izdvojila dalja ulaganja u kapitalne investicije, te ulaganja u vojsku i policiju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija