Politika

Ðedović: Energetska bezbednost apsolutni prioritet Vlade

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2022

-

21:23

Ðedović: Energetska bezbednost apsolutni prioritet Vlade
Šan Meklaud i Dubravka Đedović - Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/NIKOLA PETROVIC

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Ðedović danas je, u razgovoru sa ambasadorkom Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud, naglasila da je energetika sada svetska tema broj jedan, zbog čega je i energetska bezbednost apsolutni prioritet Vlade Srbije.

Ministarka i ambasadorka razgovarale su o unapređenju saradnje u oblasti energetike, energetskoj bezbednosti i diversifikaciji energetskog sistema, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva.

"Maksimalno smo posvećeni tome da obezbedimo dobru i kontinuiranu proizvodnju električne energije i stabilno snabdevanje ostalim energentima", poručila je Ðedović.

TANJUG/ MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/NIKOLA PETROVIC

 

 

Ona je naglasila da se istovremeno intenzivno radi na svim investicionim ulaganjima u energetski sektor, kako bi, pored ostalog, bila urađena i diversifikacija izvora snabdevanja.

Ministarka je napomenula da postoje velike mogućnosti za saradnju s Velikom Britanijom u svim oblastima energetske tranzicije i zelene agende, odnosno izgradnje novih kapaciteta koji koriste obnovljive izvore energije.

Ambasadorka Mekalud je čestitala ministarki Ðedović na imenovanju i naglasila spremnost britanskih kompanija iz oblasti energetike da podrže Srbiju na putu ka diverzifikaciji energetskog snabdevanja.

Dodaje se da je na sastanku bilo reči i o potencijalima koje nudi britanski kreditni mehanizam UK EF (UK Eksport Fajnens).
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija