Politika

Elejzi: Tri politička subjekta prijavila se za izbore na severu KiM

Komentari

Autor: Tanjug

25/11/2022

-

10:37

Elejzi: Tri politička subjekta prijavila se za izbore na severu KiM
Ilustracija - Copyright Tanjug/HINA/Admir Buljubašić

veličina teksta

Aa Aa

Rok za prijavljivanje političkih subjekata za lokalne izbore u četiri opštine na severu Kosova i Metohije ističe danas u 16 sati, a portparol CIK u Prištini Valjmir Elejzi izjavio je da su se do sada prijavila tri politička subjekta.

Eljezi je za Ekonomiju onlajn rekao da je samo jedan od njih, Demokratska partija Kosova, dostavila imena kandidata za sve četiri opštine, dok su ostali prijavili kandidate samo u jednoj opštini.

Naveo je da je DPK dostavila imena četiri kandidata za opštine Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, Građanska inicijativa Mitrovica ima kandidata za opštinu Severna Mitrovica, a Stranka kosovskih Srba za Leposavić.

Centralna izborna komisija u Prištini je 21. novembra donela odluku da rok za prijavu političkih subjekata i kandidata koji žele da učestvuju na izborima bude produžen za četiri dana - do 25. novembra.

Na Kosovu su za 18. decembar raspisani vanredni lokalni izbore u četiri opštine na severu, nakon što su predstavnici Srba sa severa KiM napustili tamošnje institucije i četiri opštine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija