Politika

Todić za Euronews Srbija: Dogovor Beograda i Prištine racionalna odluka, razum prevladao

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/11/2022

-

11:35

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Bivši gradonačelnik opštine Leposavić Zoran Todić ocenjuje za Euronews Srbija da je dogovor Beograda i Prištine koji je postignut u Briselu racionalna odluka koja dovodi do stabilne situacije koja je svima neophodna.

"KM tablice ostaju u upotrebi, tako da naši stanovnici koji imaju registrovana vozila na KM tablice mogu slobodno da ih koriste i idućem periodu. Tako da eto, razum je prevladao i zaista postavlja se još jednom pitanje kome je sve ovo trebalo, agonija sa registarskim oznakama više od godinu dana", rekao je on.

Ipak, nije mogao da precizira šta je sa onima koji su, na primer, tek kupili automobil. 

"Ono što ja znam i što mogu da vam kažem jeste da sva lica koja imaju registrovana vozila na KM tablice mogu bez problema da u Raški obave produžetak tih registarskih oznaka, a na ovo vaše drugo pitanje u ovom trenutku nemam odgovor, ali verujem da će se i za takve slučajeve u nekom narednom periodu iznaći rešenje i ono što je jako važno da kažem, KM tablice su ostale na snazi i ono što znamo sa terena, više nema čak ni opomena na Jarinju za vlasnike koji koriste automobile sa KM tablicama, nema kaznene mere koje bi sigurno dovele do pogoršanja na terenu i možemo da odahnemo nakon ovog dogovora", dodao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija