Politika

Ljekaj (Alijansa za budućnost Kosova): Obaveza je Prištine da formira ZSO, Kurti proizvodi krize

Komentari

Autor: Tanjug

04/12/2022

-

10:27

Ljekaj (Alijansa za budućnost Kosova): Obaveza je Prištine da formira ZSO, Kurti proizvodi krize
Ljekaj (Alijansa za budućnost Kosova): Obaveza je Prištine da formira ZSO, Kurti proizvodi krize - Copyright Prinstscreen YouTube/Gazeta Observer

veličina teksta

Aa Aa

Obaveza je Prištine da formira Zajednicu srpskih opština i važno je da kosovska vlada započne dijalog sa Srbima sa KiM, izjavio je potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova Palj Ljekaj.

Kako prenosi portal Nacionale, Ljekaj je istakao da je jedina sposobnost vlade Aljbina Kurtija da proizvodi krize i da je on više usredsređen na to nego na rešavanje problema.

Prema njegovim rečima, vlada u Prištini treba da započne intenzivan dijalog sa lokalnim Srbima kako bi se oni vratili u institucije. Ljekaj ocenjuje i da su poslednjim akcijama prištinske institucije oslabile poziciju u razgovorima za normalizaciju odnosa sa Beogradom.

"Nepromišljeni i nekoordinirani postupci vlasti doveli su situaciju na severu zemlje na istu kao pre proglašenja nezavisnosti. Samo ova vlast ima sposobnost da proizvede krize u zemlji i to je uspešno postigla svojim delovanjem na severu. Na kraju, iako nije postignut nikakav uspeh, situacija je vraćena na nultu tačku", rekao je on.

Ljekaj je istakao i da vlasti u Prištini treba da započnu intenzivan dijalog sa lokalnim Srbima, kako bi se vratili u institucije Kosova i da se vrati međusobno poverenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija